Till en början var Tygexter ett sammarbete mellan T3exter och Tygaffären släpper klädygaffären och 3exter. Då samarbetade vi med Klara Wennerholm, mönsterkonstuktör. Nu mera är Tygexter ett samarbete mellan 3exter och Frida Söderblom, mönsterkonstuktör.  
Vi tar fram vuxenmönster i c-storlekar som sys efter dina egna mått för en så bra passform som möjligt. Mönstren finns både som pappersmönster och pdf, du hittar dom på 3exter.se

Våra mönster är gjorda efter grundmönster i C-storlek, storlekarna är baserade efter en storlekstabell anpassade efter en standardiserad kropp. Måttabellen är gjord efter en kvinna på 168 cm som har ett visst förutsatt intervall mellan byst, midja och stuss. Denna storlekstabell används av de flesta företag, detta för att man har kommit fram till att den stämmer bäst överens med de flesta kroppar.
Eftersom inga kroppar ser likadana ut så är det viktigt att mäta sig själv och göra ändringar i mönstret utefter dina mått! Det kan hända att man har en storlek i byst och en annan i midja, vi ser ju alla olika ut.
Tygexters mönster görs i 11 storlekar.
Se tips på hur du lättast justerar ditt mönster efter dina mått.  

Frida Söderblom
Jag är utbildad mönsterkonstruktör, men för närvarande arbetar jag som tågvärd vid sidan av mitt samarbete med tygexter.
Min utbildning består av en ett-årig grundkurs inom textil, samt en vidare fördjupningstermin på Vadstena folkhögskola. 
Därefter gick jag en två-årig YH-utbildning för att bli ”produktutformare inom konfektionsbranschen” på Lennings textiltekniskainstitut i Norrköping, där mönsterkonstruktion var huvudfokus. 
Under tiden på Lennings hade jag LIA hos Ida Sjöstedt och på H&M, på H&M blev jag erbjuden en tjänst direkt efter skolslut och jobbade som mönsterkonstruktör där i drygt ett år. Därefter var jag en kort sväng på Tiger of Sweden och nu är jag här!